Wil jij graag je woning in Dordrecht verkopen? En wil je weten hoe je dit het beste kan aanpakken? Je huis verkopen kan je tegenwoordig prima zonder een traditionele makelaar. Kies je voor een online makelaarskantoor, zoals De Gratis Makelaar, dan begeleidt deze niet alleen professioneel de verkoop van jouw woning, maar is je huis ook nog sneller verkocht tegen een hogere prijs.

Bekijk de video om te zien hoe we het doen-->

 

 

Woningen in Dordrecht zijn ontzettend populair en zeer gewild. De kosten voor een makelaarskantoor in Dordrecht zijn hoog en op deze kosten kan je besparen. Zeker in Dordrecht want ook hier kan je je woning zorgeloos verkopen met de professionele begeleiding van De Gratis Makelaar. Samen met De Gratis Makelaar ga je aan de slag om jouw woning voor de beste prijs te verkopen. Hier lees je wat de stappen zijn om je eigen woning voor de beste prijs op de woningmarkt te verkopen. En dat zonder een duur makelaarskantoor in Dordrecht in te moeten schakelen. Je verkoopt je woning met de internetmakelaar van dit moment: De Gratis Makelaar!

Vraag informatie aan

 

 

 

Stap 1: Je woning in Dordrecht verkoop klaar maken

Is er achterstallig onderhoud? Zijn er klussen blijven liggen? Of kunnen sommige plekken in de woning nog wel een likje verf gebruiken? In en rond het huis liggen vaak nog kleine klussen die je zo kan aanpakken. Bijvoorbeeld het schoonmaken van de dakgoten en de regenpijp. Of misschien deuren die klemmen of geluid maken. Al deze kleine dingen, die je gemakkelijk op kan lossen, zorgen ervoor dat je de woning nog aantrekkelijker maakt voor de potentiële koper. Zo zorg je ervoor dat je woning klaar is voor de verkoop.

 

Stap 2: Energielabel aanvragen

Wanneer je je woning gaat verkopen moet je beschikken over een energielabel. Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van je woning. De energieprestatie kan variëren van A tot en met G, een A-label betekent dat de woning energiezuinig is en dus ook goed geïsoleerd. Het aanvragen van dit label is verplicht en je moet dit dan ook aan de koper overhandigen. Dit energielabel ligt niet vast en er zijn natuurlijk manieren waarop je dit label kunt verbeteren. Denk hierbij aan het verduurzamen en extra isoleren van je woning. 

 

Stap 3: Samen met De Gratis Makelaar de vraagprijs bepalen

Nadat je de kleine klussen in en rond je woning hebt aangepakt is het tijd om de vraagprijs vast te stellen. Dit kun je samen doen met De Gratis Makelaar. Er komt altijd een makelaar/ taxateur langs bij je woning, en deze stuurt de informatie die hij heeft opgenomen naar het makelaarskantoor. Niet veel later neemt De Gratis Makelaar contact met je op om samen met jou de vraagprijs te bepalen. Er is altijd ruimte voor overleg, en uiteindelijk bepaal jij.

 

Stap 4: Sfeervol beeldmateriaal van de woning

Een belangrijke stap is het maken van goede foto’s van de woning. Wanneer jij je woning verkoopt via De Gratis Makelaar worden de foto’s kosteloos verzorgt. Wil je de allerbeste foto’s: huur dan een styliste in. Goed gestylde woningen worden eerder verkocht. 

Zorg dat je woning zo sfeervol mogelijk wordt vastgelegd, want mooie foto’s maken de presentatie van de woning beter. Goede sfeervolle foto’s trekken de aandacht, zeker op Funda.

 

Stap 5: Omschrijving van de woning

Daarnaast is het belangrijk om een goede omschrijving van je huis te schrijven. En wie weet er nu meeste over jouw huis? Precies: jij! Daarom kan jij als verkoper prima een goede omschrijving maken. 

Vind je het lastig om een professionele omschrijving te maken van je woning? De Gratis makelaar kan dat ook voor je doen. Wil je een van onze makelaars de omschrijving van jouw woning laten maken? Dan is dat altijd mogelijk tegen vergoeding. Een professionele omschrijving vormt, samen met de foto’s, de basis voor de advertentie van jouw woning in Dordrecht. 

 

Stap 6: Promoot je woning

Je woning moet natuurlijk op de juiste plaatsen gepromoot worden, zodat mogelijk geïnteresseerde kopers je woning kunnen vinden. Je woning krijgt uiteraard een advertentie op dé huizensite van Nederland: Funda. Maar ook op Jaap.nl, Huislijn, Pararius, Marktplaats en op het biedplatform van De Gratis Makelaar. Je kan de advertentie natuurlijk ook altijd via je eigen social media kanalen delen. Zo deel je je woning met vrienden en familie en misschien kennen zij wel dé toekomstige bewoners van jouw huis. 

 

Stap 7: Plan bezichtigingen 

De volgende stap is natuurlijk de bezichtigingen. Via de website van De Gratis Makelaar kan gemakkelijk een afspraak worden ingepland. Vaak organiseren verkopers ook een open huis of doen ze mee aan een Open Huizen Dag. 

De bezichtigingen kan je natuurlijk prima zelf doen. Jij weet als geen ander alle ins en outs van de woning en kunt de potentiële kopers alles vertellen. Door zelf de bezichtigingen te doen bespaar je enorm op de makelaarskosten. 

Geen zin of tijd voor de bezichtigingen? Geen probleem! degratismakelaar.nl kan dit eventueel ook voor je verzorgen met een van de premium pakketten. Je hebt zelf in de hand hoeveel je wilt doen bij de verkoop van je huis!  

 

Stap 8: Onderhandelen

Er zullen ongetwijfeld mensen verliefd zijn geworden op jouw woning en de stad Dordrecht. Hier komt de De Gratis Makelaar goed van pas. Door gebruik te maken van het online biedplatform kunnen kopers gemakkelijk hun bod uitbrengen. De Gratis Makelaar werkt met een vraagprijs/ richtprijs en bieden vanaf prijs.

Jouw woning wordt voor de beste prijs verkocht omdat mensen meerdere keren mogen bieden. Verkoop je via een traditioneel makelaarskantoor dan is dat vaak geen optie. Door transparant te zijn over de prijs en gebruik te maken van het online biedplatform, behalen wij samen de beste verkoopopbrengst. Tegelijkertijd hebben alle kopers een eerlijke kans omdat ze niet meer achter het net vissen wanneer ze een paar duizend euro te weinig hebben geboden. 

 

Stap 9: Verkocht!

De Gratis Makelaar neemt contact op met de hoogste bieders, en als er overeenstemming is bereikt over de voorwaarden kan het koopcontract worden opgesteld. Het opstellen en ondertekenen van het voorlopig koopcontract moet natuurlijk zorgvuldig gebeuren, en dat doet De Gratis Makelaar natuurlijk ook voor jou. 


 

De overdracht van de woning gebeurd bij de notaris. Omdat hier kosten voor de koper aan verbonden zijn mag de koper zelf bepalen welke notaris in Dordrecht de akte zal laten passeren.

 

Mede doordat Dordrecht een gewilde stad is met een prachtige omgeving is je woning vaak in een mum van tijd verkocht. Een makelaarskantoor in de stad zelf is dus helemaal niet meer nodig. Je woning verkopen kan ook op een moderne manier met persoonlijke en professionele begeleiding op maat door De Gratis Makelaar. Zij zorgen dat je woning snel verkocht wordt tegen de beste prijs.

Vraag informatie aan

 

Ons kantoor in Dordrecht:

Vissersdijk Beneden 70

3319 GW Dordrecht

085 - 047 1476