Dankzij internetmakelaars verkopen steeds meer mensen hun huis zelf. Het is eenvoudig en een internetmakelaar kan je veel geld besparen. In onderstaande tabel maken we een vergelijking van de kosten en diensten van enkele bekende internetmakelaars en vergelijken die met De Gratis Makelaar.

 

 

Er zijn veel overeenkomsten tussen de verschillende internetmakelaars, maar ook grote verschillen. De kosten variëren bijvoorbeeld sterk. Makelaarsland is veruit de duurste, maar nog steeds goedkoper dan een reguliere makelaar. Zelfverkopen biedt een vergelijkbare service als Makelaarsland en kost al een stuk minder.

De Gratis Makelaar valt op met de laagste prijs: € 0,-. Daar komt nog eens bij dat we meer doen dan de andere internetmakelaars. Wij geven bijvoorbeeld ondersteuning bij je Open Huis, zodat je er niet alleen voor staat. Bovendien zorgen we voor professionele foto’s van je woning, zodat de advertentie er aantrekkelijk uit komt te zien.

 

Belangen van internetmakelaars

Hoewel ze voordelig zijn, hebben internetmakelaars ook nadelen. Ze genereren doorgaans een lagere opbrengst voor de verkoper, omdat ze zelf geen belang hebben bij de transactie. 

Het maakt voor de internetmakelaar namelijk niet uit of het huis wel of niet gekocht wordt, want de internetmakelaar krijgt sowieso betaald.

 

Dit geldt echter niet voor De Gratis Makelaar, want wij zijn gratis voor de verkoper. Omdat de koper ons betaalt, verdienen we pas aan uw verkoop als het huis daadwerkelijk is verkocht. Wij hebben dezelfde belangen als de verkoper en daarmee onderscheiden we ons van andere internetmakelaars. Bij ons weet je zeker dat we er alles aan doen om het huis voor de mooiste prijs te verkopen.

 

Online biedingssysteem

De Gratis Makelaar heeft een eerlijk, transparant biedingssysteem waarmee we ons verder onderscheiden van andere internetmakelaars. Dit systeem is prettig voor de potentiële kopers, omdat zij precies kunnen zien hoeveel er op de huizen wordt geboden. De verkoper heeft er ook baat bij, want dankzij ons biedingssysteem zorgen we voor de beste verkoopopbrengst. Gemiddeld 14 procent boven de vraagprijs.

 

De keuze voor jouw internetmakelaar wordt daarmee eigenlijk vrij eenvoudig. 

"Wij van WC-eend adviseren WC-eend" ;-)

 

Vertel! Hoe pakken jullie dat aan?