De Gratis Makelaar werkt volledig transparant – ook wat betreft het verdienmodel. In tegenstelling tot veel makelaarsformules verdienen wij alleen aan de daadwerkelijke verkoop van een woning. Wij zullen er dus alles aan
doen om je daarbij te helpen.


Bij veel traditionele makelaars betaal je als verkopende partij courtage voor de dienstverlening. Dit is vaak een percentage van de verkoopprijs van de woning. In veel gevallen komen daar nog opstartkosten bovenop. Je betaalt bij de verkoop van een woning van € 250.000,- gemiddeld zo’n € 3750,- aan makelaarskosten.

Bij De Gratis Makelaar is de verkoop van een woning echt gratis voor de verkopende partij. De uiteindelijke koper betaalt de makelaars fee en dit is altijd een vast bedrag van € 1799,- . Er is in Nederland geen aanbieder die een betere dienstverlening levert voor deze prijs.

Belangrijk om te weten is dat het bedrag van € 1799,- wordt opgeteld bij het online bod dat een koper uitbrengt. En vervolgens onderdeel wordt van de koopsom en dus kan worden meegefinancierd in de hypotheek.

 

Missie: ook gratis voor de koper!

Het is de ambitie van De Gratis Makelaar om de makelaars fee van € 1799,- stapsgewijs af te bouwen naar € 0,-. Uiteindelijk wordt onze dienstverlening dus ook gratis voor de koper.

Dat willen we realiseren door afspraken te maken met leveranciers van energie, verzekeringen en hypotheken. Veel makelaars gebruiken de gegevens van kopers voor extra verdiensten. Wij willen deze gegevens juist gebruiken om onze dienstverlening voordeliger te maken voor jou.

Na de eerste resultaten zullen we een teller plaatsen die laat zien hoe ver het bedrag al is verlaagd. Geef ons even de tijd. Dit gaat echt een revolutie teweegbrengen in de makelaardij!