De Gratis Makelaar werkt volledig transparant – ook wat betreft het verdienmodel. In tegenstelling tot veel makelaarsformules verdienen wij alleen aan de daadwerkelijke verkoop van een woning. Wij zullen er dus alles aan doen om je daarbij te helpen.


Bij veel traditionele makelaars betaal je als verkopende partij courtage voor de dienstverlening. Dit is vaak een percentage van de verkoopprijs van de woning. In veel gevallen komen daar ook nog eens opstartkosten bovenop. Als snel €600,-. Je betaalt bij de verkoop van een woning van € 300.000,- gemiddeld zo’n € 4.500,- aan makelaarskosten bij een traditionele makelaar!! Dat vinden wij veel geld. Het verdienmodel in de makelaardij moet en kan anders.

Bij De Gratis Makelaar is de verkoop van een woning zonder kosten voor de verkopende partij. En daar leveren wij een zeer goede en complete dienst voor met persoonlijke begeleiding. De uiteindelijke koper betaalt bij ons een vaste lage fee ongeacht de hoogte van de koopsom. Dit is een vast laag bedrag van 1.799 euro. Hier krijgt de koper veel transparantie voor terug. In Nederland is er geen makelaar die een betere dienstverlening levert tegen een dergelijke lage vergoeding.

Belangrijk om te weten is dat het bedrag van 1.799 euro wordt opgeteld bij het online bod dat een koper uitbrengt. En onderdeel wordt van de koopsom. Het voordeel daarvan is dat het meegefinancierd kan worden in de hypotheek.

 

Missie: ook gratis voor de koper!

Het is de ambitie van De Gratis Makelaar om de fee voor koper stapsgewijs af te bouwen. Uiteindelijk wordt onze dienstverlening dus ook gratis voor de koper. Hoe doen we dat?

Dat realiseren we enerzijds door afspraken te maken met leveranciers van onder andere energie, verzekeringen en hypotheken. Veel makelaars gebruiken de gegevens van kopers voor extra verdiensten. Wij willen deze gegevens juist gebruiken om onze dienstverlening voordeliger te maken voor jou.

Anderzijds realiseren we dat door veel gebruik te maken van automatisering en digitalisering. Hiermee hebben we een efficiënte organisatie neergezet. Een paar voorbeelden:

  • Geïnteresseerden in een woning kunnen 24/7 de woningstukken downloaden via onze website. Daar komt geen medewerker aan te pas. Uiteraard wel bij het klaar zetten en toetsen van het woningdossier en bij het beantwoorden van de vragen die er zijn.
  • Als verkoper heb je een digitaal woningdossier. Dus geen papieren formulieren (ook nog een heel goed voor het milieu). Dit digitale dossier kan bij ons automatisch worden verwerkt.
  • Digitaal tekenen van de koopovereenkomst. Je hoeft niet meer naar kantoor te komen voor het tekenen van de koopovereenkomst. Dat gaat bij ons digitaal en kan zelfs op je mobiel worden gedaan. 

Deze slimme toepassingen van techniek voeren we op veel plaatsen in onze organisatie door. Hiermee werken we efficient, maar zorgen we ook voor veel gemak voor onze klanten. Zowel voor verkoper als koper.