Je hebt een besluit genomen: je gaat je woning in Vlaardingen verkopen. Daarom moet je eerst op zoek naar een makelaarskantoor in Vlaardingen. Er zijn alleen zo veel makelaarskantoren met evenzoveel reviews. Welk makelaarskantoor kies je? Bijna elke makelaar is kostbaar. Er gaat stiekem veel tijd zitten in dingen die je toch nog zelf moet regelen. Het makelaarskantoor bepaald de planning, dus ook de planning voor jou als verkoper van de woning. Je bent afhankelijk van de manier waarop een makelaarskantoor te werk gaat en de kosten zijn ook nog aanzienlijk. Wat als je jouw woning ook gratis en veel gemakkelijker kan verkopen? 

 

Vraag informatie aan

Verkoop je woning in Vlaardingen 

Is zelf je huis verkopen, dus helemaal zonder makelaar dan de oplossing? Nee, professionele begeleiding en ondersteuning is ook wel fijn. Daarnaast mag een particulier niet adverteren op Funda, en daar wil je jouw woning toch ook op presenteren.

Dan is De Gratis Makelaar de oplossing: zo verkoop je jouw woning zonder kosten maar wel aan de hoogste bieder, en je huis wordt 50% sneller verkocht dan bij een traditionele makelaar in Vlaardingen. 

 

De internetmakelaar: een online makelaarskantoor

De Gratis Makelaar is een internetmakelaar met een uniek online biedplatform. Het voordeel  van een internetmakelaar is dat je als verkoper geen onnodige makelaarskosten hoeft te betalen, en zelf een gedeelte van de verkoop van je woning in Vlaardingen regelt. De Gratis Makelaar helpt je met het maken van professioneel beeldmateriaal van de woning zodat deze er aantrekkelijk uitziet, en plaatst de advertentie op Funda. Daarnaast heeft De Gratis Makelaar een uniek transparant biedplatform waarop potentiële kopers meerdere keren kunnen bieden op jouw woning. Hierdoor krijgen alle kopers een eerlijke kans om te bieden op hun droomwoning. De kans dat kopers tegen elkaar opbieden is daarnaast ook zeker aanwezig.

 

Bekijk de video om te zien hoe we het doen-->

 

Vraag informatie aan

 

Wil je toch liever alles uit handen geven en je woning aan de hoogste bieder verkopen? Dat kan ook via De Gratis Makelaar. Er zijn verschillende pakketten waarmee je jouw woning kan verkopen. Wil je de bezichtigingen niet zelf doen? Ga dan voor een van de betaalbare premium pakketten.

 

Wat is de gemiddelde woningwaarde in Vlaardingen? 

De woningmarkt in Vlaardingen zit behoorlijk in de lift. Op 1 januari 2019 was de gemiddelde woningwaarde 183.000 euro. Maar nu een jaar later, in 2020, is dat gestegen naar 202.000 euro. Dat is een stijging van maar liefst 10,4 procent. 

In Vlaardingen zijn er veel verschillende soorten woningen te koop, van jaren ‘30 woningen tot moderne woningen, woningen met een historie of juist woningen die duurzaam gebouwd zijn. Veel kopers trekken dus naar Vlaardingen, dat maakt het verkopen van een woning erg makkelijk.

 

Hoe lang staat een huis gemiddeld te koop in Vlaardingen?

Vlaardingen is een erg populaire stad in de provincie Zuid- Holland, waardoor de woningen snel van de markt gaan. De gemiddelde tijd dat woningen in Vlaardingen te koop staan bedraagt slechts 34 dagen. Een woning in Vlaardingen verkoop je dus sneller dan gemiddeld in Nederland. 

 

Wat zijn populaire wijken in Vlaardingen om te wonen?

De snelle verkoop van woningen in Vlaardingen wordt mede veroorzaakt doordat Vlaardingen fantastische wijken heeft om te wonen. Bijvoorbeeld het Deltagebied, een rivierzone met een strook van wel 5 kilometer lang met uitzicht over de Vlaardingse Nieuwe Maas. Hier vind je ook de Koningin Wilhelminahaven en de Vulcaanhaven. Maar er is ook plek voor bedrijven. In de omgeving van Vlaardingen liggen verschillende bedrijventerreinen zoals ‘t Scheur en De Vergulde Hand. Voor ondernemers is er dus ruimte genoeg.

 

De voordelen van wonen in Vlaardingen

Vlaardingen heeft voor ieder wat wils en is erg gewild. Een karakteristieke stad met van alles te beleven, voor jong en oud. Voor gezinnen, gepensioneerden en starters op de woningmarkt: voor iedereen is er een geschikte woning te vinden. 

Daarnaast ligt Vlaardingen dichtbij Rotterdam en aan de prachtige Nieuw Maas. Vlaardingen staat bekend om zijn historische gebouwen zoals het Stadhuis op de markt. Daarnaast is het een groot voordeel dat de woningprijzen relatief lager liggen dan in Rotterdam. Er is een uitstekende openbaar vervoer verbinding van Vlaardingen naar Rotterdam, en met de auto kun je, zowel via de A20 als binnendoor, binnen 20 minuten in het centrum van Rotterdam zijn. 

 

Vraag informatie aan

 

Je woning in Vlaardingen verkopen: een stappenplan

Het meest logische als je een huis wilt verkopen is natuurlijk dat je naar een makelaar gaat. Een makelaarskantoor in Vlaardingen gaat dan voor je aan de slag. Je doorloopt samen met het makelaarskantoor een bepaald traject om de woning zo goed mogelijk te verkopen. Dit is allemaal onder de regie van het makelaarskantoor in Vlaardingen. 

  • De vraagprijs wordt bepaald door de makelaar. 
  • Er wordt een publiciteitsplan ontworpen door het makelaarskantoor.
  • Je moet zelf je woning verkoopklaar maken.
  • Er volgen bezichtigingen waarbij je afhankelijk bent van de planning van de makelaar.
  • Hierna beginnen de onderhandelingen met de potentiële kopers.
  • Wanneer er door beide partijen een akkoord is wordt de koopovereenkomst ondertekend. 
  • Tot slot wordt er een oplevering gepland. 

Voor het werk van de makelaar moet je vaak een bedrag betalen dat gemiddeld zo’n 1% van de verkoopprijs bedraagt. Wordt er overboden op je woning? Dan kan het zijn dat je over de extra opbrengst tot wel 10% moet afdragen. 

 

Verkoop je huis in Vlaardingen zonder dure makelaar 

Je woning verkopen met een internetmakelaar is nieuw, maar biedt ontzettend veel voordelen. Zeker wanneer er krapte heerst op de woningmarkt, zoals in Vlaardingen en eigenlijk in heel Nederland, is een woning zo verkocht. Een duur makelaarskantoor is dan overbodig. 

 

Wanneer je ervoor kiest om te verkopen via de internetmakelaar, zal je merken dat dit verschillende voordelen heeft: 

  • Je bespaard op de makelaarskosten; deze kosten zijn vaak erg hoog en totaal onnodig. 
  • Je woning wordt 50% sneller verkocht, ook in Vlaardingen. 
  • Je behaalt de beste verkoopprijs. De Gratis Makelaar verkoopt je woning namelijk via een transparant online biedplatform. Is er geboden op jouw woning maar wil je de woning niet voor die prijs verkopen? Dat kan: je bent niet verplicht de woning te gunnen aan de bieder.

Plan een gratis informatie gesprek in!

Vraag informatie aan