Woningen van de De Gratis Makelaar worden uitsluitend verkocht via het online biedplatform. Een platform waar we trots op zijn omdat wij het net even anders doen. Bij ons is er geen sprake van bieden met een gesloten enveloppe en krijg je juist de mogelijkheid zelf "achter de knoppen" te zitten. Het bieden verloopt transparant en je hebt de mogelijkheid nogmaals een bod uit te brengen als je bent overboden.
 

Transparantie

Onze werkwijze is transparant en dat is heel wat waard in de huidige hectische markt. Wij maken geen onderlinge afspraken met andere makelaars. Je kunt er van op aan dat je met ons biedplatform een eerlijke kans krijgt. Wij zetten al onze woningen online, verkopen niet voor de markt uit en u krijgt de kans om de woning te bezichtigen zolang er ruimte is in de planning van de verkoper.

 

Bezichtigen

Wie kent de woning als geen ander dan de verkoper zelf? Diegene zal je rondleiden en alle details over de woning vertellen. Het kan ook zijn dat je een hostess of makelaar vanuit De Gratis Makelaar treft. Aanmelden voor een bezichtiging doe je via onze website op de woningpagina.

Inzage woningstukken

Bij ons kan je direct de woningstukken downloaden. Hoe dit werkt? Ga naar de woningpagina via ons aanbod en druk vervolgens op het hartje (naar woningdossier). In het woningdosier zijn alle stukken zichtbaar welke bij de woning horen. Hiermee willen we je zo goed mogelijk informeren over de woning. 

Bieden

Woning bezichtigd en enthousiast? Zo breng je een bod uit:
Met ons online biedplatform geven we je de mogelijkheid te bieden in een transparant proces. Je moet jezelf voor het bieden eerst registreren

Bij het uitbrengen van het bod geef je aan onder welke voorwaarden je het bod doet. Denk hierbij aan het voorbehoud van financiering en eventueel een bouwkundige keuring. We houden je automatisch op de hoogte als je wordt overboden. Zodra je bent overboden geven we je de mogelijkheid je bod te herzien.

Let op! Bieden kan tot de aangegeven biedtermijn. Wordt er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht, dan wordt het biedproces met een kwartier verlengd
 

Goed om te weten; het biedplatform sluit niet eerder dan de aangegeven biedtermijn. Na het sluiten van het biedplatform, streven wij er naar snel helder te krijgen aan wie de woning wordt gegund. Dit doen wij door contact op te nemen met de hoogste bieder(s), het bod te verifiëren en dit voor te leggen aan verkoper.

Gunfactor

Verkopen is altijd nog op basis van gunnen. Ideaal want hierdoor kunnen jouw voorwaarden (wel of geen voorbehoud van financiering en of bouwkundige keuring) of een persoonlijke klik meespelen in de keuze van de verkoper.

 

Fee biedplatform

De uiteindelijke koper betaalt een veilingfee gekoppeld aan het bieden. Dit bedrag komt bovenop het bod en vormt bij elkaar de koopsom. Deze kun je daardoor meenemen in jouw financiering. De hoogte van de fee is minimaal €1.999,- en wordt gecommuniceerd in het biedscherm bij de specifieke woning na het invoeren van jouw bod.

Digitaal tekenen

Mocht je de gelukkige zijn, dan zorgen wij voor de afwikkeling tot aan het transport. Bij ons teken je de koopakte digitaal van uit huis. Wel zo makkelijk!

Notaris

Het allerbelangrijkste moment is aangebroken! De notaris regelt een soepele overdracht tijdens de definitieve ondertekening van de koopakte op het notariskantoor. Alle eigendomsoverdrachten vinden plaats bij onze vaste notaris, de Nationale Notaris. De kosten voor de eigendomsoverdracht komen voor rekening van koper.

Succes met bieden op jouw droomhuis!

 

Bekijk ons woningaanbod