Woningen van de De Gratis Makelaar worden uitsluitend verkocht via het online biedplatform. Een platform waar we trots op zijn omdat wij het net even anders doen. Bij ons is er geen sprake van bieden met een gesloten enveloppe en krijg je juist de mogelijkheid zelf "achter de knoppen" te zitten. Het bieden verloopt transparant en je hebt de mogelijkheid nogmaals een bod uit te brengen als je bent overboden. Goed idee toch?
 

Bezichtigen

Wie kent de woning als geen ander dan de verkoper zelf? Diegene zal je rondleiden en alle details over de woning vertellen. Het kan ook zijn dat je een hostess of makelaar vanuit De Gratis Makelaar treft. Aanmelden voor het kijkmoment doe je via onze website. Ga naar de pagina van de woning en druk vervolgens op de roze button.

Inzage woningstukken

Bij ons kan je direct de woningstukken downloaden. Hoe dit werkt? Ga naar de woningpagina via ons aanbod en druk vervolgens op het hartje (naar woningdossier). In het woningdosier zijn alle stukken zichtbaar welke bij de woning horen.

Bieden

Yes, dit is mijn droomhuis. Maar hoe breng ik een bod uit?
Met ons online biedplatform geven we je de mogelijkheid zelf achter de knoppen te zitten. Je dient jezelf voor het bieden te registreren

Bij het uitbrengen van het bod geef je aan onder welke voorwaarden je het bod doet. Denk hierbij aan het voorbehoud van financiering en eventueel een bouwkundige keuring. Uiteraard houden we je op de hoogte zodra je bent overboden en geven we je de mogelijkheid je bod te herzien.

Let op! Bieden kan tot de aangegeven biedtermijn. Wordt er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht, dan wordt het biedproces met een kwartier verlengd. 
 

Goed om te weten; het biedplatform sluit niet eerder dan de aangegeven biedtermijn. Na het sluiten van het biedplatform, streven wij er naar snel helder te krijgen aan wie de woning wordt gegund. Dit doen wij door contact op te nemen met de hoogste bieder(s), het bod te verifiëren en dit voor te leggen aan verkoper.

Gunfactor

Verkopen is altijd nog op basis van gunnen. Ideaal want hierdoor kunnen jouw voorwaarden (wel of geen voorbehoud van financiering en of bouwkundige keuring), meespelen in de keuze van de verkoper.

Fee biedplatform

De uiteindelijke koper betaalt een vaste fee van €1999,-. Dit bedrag komt bovenop het bod en vormt bij elkaar de koopsom. Deze betaal je bij het transport van de woning bij de notaris (Nationale Notaris).

Digitaal tekenen

Mocht je de gelukkige zijn, dan zorgt De Gratis Makelaar voor de volledige afwikkeling tot aan het transport bij de notaris. Een leuk nieuwtje, bij ons teken je de koopakte digitaal!

Notaris

Het allerbelangrijkste moment is aangebroken! De notaris regelt een soepele overdracht tijdens de definitieve ondertekening van de koopakte op het notariskantoor. Alle eigendomsoverdrachten vinden plaats bij onze projectnotaris; de Nationale Notaris. De kosten voor de eigendomsoverdracht komen voor rekening van koper. Tot slot, de notaris draagt zorg voor het contact met jou en de verkoper.

Succes met bieden op jouw droomhuis!

 

Bekijk ons woningaanbod