Weet wat je moet bieden

Woningen van de De Gratis Makelaar worden uitsluitend verkocht via ons transparante biedplatform. Een platform waar we trots op zijn! We maken de markt hiermee eerlijker en transparanter. Bij ons is er geen sprake van bieden met een gesloten enveloppe en krijg je het inzicht dat je nodig hebt om te weten wat je moet bieden. Ook nadat je bent overboden heb je de mogelijkheid nogmaals een bod uit te brengen. 
 

Transparantie

Onze werkwijze is transparant en dat is heel wat waard in de huidige markt. Bij ons heb je ook geen aankoopmakelaar nodig om een bod uit te kunnen brengen (mag natuurlijk wel). Je kunt er van op aan dat je met ons biedplatform een eerlijke kans krijgt. Wij zetten al onze woningen online, verkopen niet voor de markt uit en je krijgt de kans om de woning te bezichtigen zolang er ruimte is in de planning van de verkoper.

 

Bezichtigen

Wie kent de woning als geen ander dan de verkoper zelf? Meestal leiden de verkopers je zelf rond. Zij kennen de woning en de buurt als geen ander en zijn goed in staat om jouw vragen te beantwoorden. Het kan ook zijn dat je een hostess of makelaar vanuit De Gratis Makelaar treft. 

Aanmelden voor een bezichtiging doe je via onze website op de woningpagina. Hiervoor maak je eerst een kopersaccount aan. 

Inzage woningstukken

Bij ons kan je direct de woningstukken downloaden. We zorgen dat dit zo compleet mogelijk aanwezig is, zodat jij weet wat je koopt. 

Hoe dit werkt? Ga naar de woningpagina via ons aanbod en druk vervolgens op het hartje (naar woningdossier). In het woningdosier zijn alle stukken zichtbaar welke bij de woning horen. Hiermee willen we je zo goed mogelijk informeren over de woning. 

Bieden

Woning bezichtigd en enthousiast? Zo breng je een bod uit:
Met ons online biedplatform geven we je de mogelijkheid te bieden in een transparant proces. Je moet jezelf voor het bieden eerst registreren

Bij het uitbrengen van het bod geef je aan onder welke voorwaarden je het bod doet. Denk hierbij aan het voorbehoud van financiering en eventueel een bouwkundige keuring. We houden je automatisch op de hoogte als je wordt overboden. Zodra je bent overboden geven we je de mogelijkheid je bod te herzien.

Let op! Bieden kan tot de aangegeven biedtermijn. Wordt er in het laatste kwartier nog een bod uitgebracht, dan wordt het biedproces met een kwartier verlengd
 

Goed om te weten; het biedplatform sluit niet eerder dan de aangegeven biedtermijn. Na het sluiten van het biedplatform, streven wij er naar zo snel mogelijk helder te krijgen aan wie de woning wordt gegund door verkoper. Dit doen wij door contact op te nemen met de hoogste bieder(s), het bod te verifiëren en dit voor te leggen aan verkoper.

Gunfactor

Verkopen is altijd nog op basis van gunnen. Dat is mooi, want hierdoor kan bijvoorbeeld een persoonlijke klik meespelen in de keuze van de verkoper. Wij houden er wel van als dat gebeurt :-). Het is toch je thuis dat je achterlaat en weer in goede handen wilt geven aan de nieuwe eigenaren. 

Fee biedplatform

De uiteindelijke koper betaalt een veilingfee gekoppeld aan het bieden. Dit bedrag komt bovenop het bod en vormt bij elkaar de koopsom. Deze kun je daardoor meenemen in jouw financiering. De hoogte van de fee is minimaal €1.999,- en wordt gecommuniceerd in het biedscherm bij de specifieke woning na het invoeren van jouw bod. 

 

Dit is als volgt gestaffeld:

 

 

 

Digitaal tekenen

Mocht je de gelukkige zijn, dan zorgen wij voor de afwikkeling tot aan het transport. Bij ons teken je de koopakte digitaal van uit huis. Wel zo makkelijk!

Notaris

Het allerbelangrijkste moment is aangebroken! De notaris regelt de overdracht tijdens de definitieve ondertekening van de koopakte op het notariskantoor. Alle eigendomsoverdrachten vinden plaats bij onze vaste notaris, de Nationale Notaris. De kosten voor de eigendomsoverdracht komen voor rekening van koper.
 

Bieden met Hypotheek Certificaat

Het valt niet mee om in de huidige krappe huizenmarkt een huis te bemachtigen. Voor veel woningen zijn er meerdere gegadigden. Om kans te maken op een woning moet je snel kunnen schakelen. Een bod doen, onderhandelen en de koop sluiten. Als jij, en natuurlijk de verkoper, precies weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn, heb je direct een streepje voor.

Via ons kun je daarom bij de onafhankelijke adviseurs van Blauw & Florijn een Hypotheek Certificaat aanvragen. 

Meer informatie

 

12 gouden tips voor kopers

Zorg dat je goed beslagen ten ijs komt als je een huis wilt gaan kopen. Met onze 12 tips kom jij niet voor verrassingen te staan in jouw zoektocht naar een woning.

Bekijk de 12 gouden tips

 

Succes met bieden op jouw droomhuis!