In minder dan 1 minuut gratis je woningwaarde berekenen

Wij helpen je hierbij met een gratis online rekentool. Deze tool geeft een schatting van de waarde van jouw huis op basis van vergelijkbare woningen die recent zijn verkocht.

Direct online berekenen
✔ Op basis van recente verkopen van soortgelijke woningen bij jou in de buurt.


Wat is mijn woningwaarde?

Je woningwaarde berekenen doe je eenvoudig bij De Gratis Makelaar! Wil jij weten wat jouw woning waard is? Of ben je benieuwd naar de woningwaarde van een huis dat je wil kopen? Vul dan nu de tool in en bereken gratis de waarde van de woning.

 

Waarde van je woning bepalen

Om de waarde van je woning te bepalen, kun je een taxateur inhuren. Hier zijn echter in de meeste gevallen flinke kosten aan verbonden. Andere manieren om achter een woningwaarde te komen, zijn het opvragen van informatie bij Het Kadaster of Calcasa. Maar helaas zijn ook hier kosten aan verbonden. Toch is het fijn om een indicatie van je woningwaarde te hebben. Met onze tool weet je binnen een paar minuten wat jouw woning waard is, en dat helemaal gratis!

 

Waarom je woningwaarde berekenen?

Waarom je je woningwaarde wil berekenen, kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je de waarde van je woning wil berekenen omdat je wilt gaan verhuizen. Het is dan handig om te weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Je kunt ook de woningwaarde berekenen van een woning die je graag zou willen kopen. Of het kan zijn je gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van je huis. Misschien heb je wel overwaarde. In de huidige markt is de waarde van veel woningen de laatste jaren immers flink toegenomen.

 

Woningwaarde bepalen voor het verkopen van een huis

Wil je je woningwaarde bepalen omdat je je huis gaat verkopen? Dan is het een goede eerste stap om onze gratis online tool in te vullen. Je krijgt een goede indicatie van wat je huis nu eigenlijk waard is. Ook kan het inzicht geven in de hypotheek die je kunt krijgen wanneer je ook weer een ander huis wil kopen. Hulp nodig bij de verkoop van je huis? Laat het ons dan weten. Als onderdeel van onze gratis verkoopdienst komt dan een taxateur met lokale marktkennis bij jou langs. Hij of zij taxeert dan jouw woning en geeft op basis daarvan een vraagprijsadvies af. Hierbij wordt ook de intrinsieke waarde van de woning meegenomen. Verderop in dit artikel lees je meer over wat dit betekent.

 

Online woningwaarde berekenen voor het kopen van een huis

Wanneer je de waarde wil weten van een woning die je misschien wel kopen, kan het ook handig zijn onze gratis tool in te vullen. Het kan een goede indruk geven over of de vraagprijs van een huis reëel is. Daarnaast is het sinds 2018 zo dat je maximaal 100% van de woningwaarde mag lenen. Wanneer je hebt overboden en de koopprijs valt hoger uit dan de woningwaarde, dan zul je eigen geld moeten inbrengen om het huis te kunnen kopen. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat de marktwaarde van de woning is voor je een bod uitbrengt.

 

Waarde huis berekenen bij De Gratis Makelaar

Wanneer je door ons de waarde van je huis laat berekenen, ontvang je een indicatiewaarde, die gebaseerd is op onder andere de vraagprijs van vergelijkbare woningen in de buurt die recent zijn verkocht. Deze woningwaarde is berekend door onze samenwerkingspartner DatHuis. Het resultaat van de berekening geeft een globale inschatting van wat een woning waard is en kan je helpen bij het bepalen van de verkoopprijs of aankoopprijs van een woning. Let op: aan deze indicatiewaarde kunnen echter geen rechten worden ontleend. De woningwaarde die door de tool wordt berekend is een schatting, géén taxatie. Voor het veranderen van je hypotheek of het verkopen van je huis heb je een officiële taxatie nodig.

 

Wat is woningwaarde en hoe wordt deze bepaald?

Met woningwaarde wordt de waarde van een huis bedoeld. Er zijn echter twee soorten waardes: de marktwaarde en de intrinsieke waarde. De marktwaarde is de verkoopwaarde van een woning, oftewel de prijs die kopers in de markt bereid zijn te betalen voor een huis. De intrinsieke waarde van een woning is wat een woning daadwerkelijk waard is.

 

Hoe wordt de intrinsieke waarde bepaald?

Om de intrinsieke waarde van een woning te kunnen bepalen, wordt in de eerste plaats gekeken naar kenmerken van het huis zelf: wat is de oppervlakte van de volledige woning en de tuin eromheen? Hoeveel kamers heeft de woning? Ook wordt gekeken naar de staat van onderhoud, en de voorzieningen in met name de badkamer en keuken. Ook belangrijk is de energiezuinigheid van het huis, wat te maken heeft met de isolatie en de aanwezigheid van bijvoorbeeld zonnepanelen.

Naast de kenmerken van het huis zelf, wordt ook gekeken naar de ligging van de woning: ligt het huis in een stad of dorp, hoe goed is de bereikbaarheid van het huis, zijn er groenvoorzieningen in de buurt, maar ook bijvoorbeeld scholen of kinderopvang. Ook wordt gekeken of er negatieve factoren aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld fabrieken. Tot slot wordt er gekeken naar de buurt: wat is de samenstelling van de bevolking en wat is de mate van criminaliteit in de omgeving.

 

Hoe wordt de marktwaarde bepaald?

Om de marktwaarde van een woning te bepalen wordt gekeken naar de actuele vraag en het actuele aanbod op de markt. Voor wat betreft de vraag wordt er gekeken naar hoeveel vraag er op het moment van waardebepaling is naar dit soort huizen. Hierbij wordt ook gekeken naar de financieringsmogelijkheden van potentiële kopers en hoeveel rek hierin zit. Ook is van belang of er investeerders actief zijn in de betreffende regio.

Qua aanbod wordt er gekeken hoeveel woningen met vergelijkbare eigenschappen er worden aangeboden in de buurt en hoeveel alternatieven er zijn er in andere, soortgelijke buurten.

 

Direct online berekenen

 

Je huis verkopen met De Gratis Makelaar

Wanneer je ervoor kiest je huis te verkopen met De Gratis Makelaar, dan kun je rekenen op een professionele makelaar, maar dan helemaal gratis! Wat krijg je bij ons?

 

• Woningopname en vraagprijsadvies

• Foto's door een vastgoedfotograaf

• Opbouw juridisch woningdossier

• Inmeetrapport en plattegronden 

• Plaatsing op de grootste woonplatforms zoals Funda

• De beste opbrengst door ons online biedplatform

• Complete dienst tot en met de getekende koopovereenkomst

• Persoonlijke betrokkenheid bij de verkoop door heel Nederland


Meer weten? Lees dan meer over ons verdienmodel of neem contact met ons op voor meer informatie.