Vraagprijs vaststellen

Wanneer je besluit met De Gratis Makelaar te verkopen komt de taxateur bij je langs voor een woningopname. De resultaten stuurt hij direct door naar een collega op kantoor. Samen met jouw vaste contactpersoon uit het team van De Gratis Makelaar bepaal je de vraagprijs van jouw woning. Jij bepaalt altijd in overleg met ons de vraagprijs. Wij helpen je daar graag bij.

Vraagprijs versus biedstrategie.

De Gratis Makelaar werkt met een uniek online biedplatform. Hiermee bereiken we voor jou de beste verkoopopbrengst. We zijn met dit online biedplatform uniek in de markt en verkopen hiermee inmiddels honderden woningen per jaar. 

Wij werken met het vaststellen van de vraagprijs ook net even anders dan een traditionele makelaar. Een traditionele makelaar zal je een hoge vraagprijs adviseren waar de potentiële koper vervolgens op wil onderhandelen. Wij werken net andersom en dat is bewezen effectief. De Gratis Makelaar hanteert namelijk een vraagprijs/richtprijs en een bieden vanaf prijs. De vraagprijs wordt reëel vastgesteld en in combinatie met deze vraagprijs hanteren we een bieden vanaf prijs.

Waarom leidt dat tot een betere opbrengst?

Ons doel is om jouw woning tegen de beste voorwaarden te verkopen. Allereerst willen we aan zoveel mogelijk geïnteresseerden jouw woning tonen. De vraagprijs speelt daarin natuurlijk een rol. Staat de vraagprijs te hoog, dan valt al een deel van de gegadigden af. Zet je de vraagprijs net iets scherper neer, dan komen er veel meer mensen naar de bezichtigingen toe. Hierbij zitten vast en zeker meerdere geïnteresseerden die na deze bezichtiging jouw woning ook daadwerkelijk willen kopen en dus een bod gaan uitbrengen.

Online biedplatform

Potentiële kopers kunnen tot enkele dagen na de laatste bezichtigingen online een bod uitbrengen via het transparante biedplatform.

Bieders kunnen op het online biedplatform meer dan één keer een bod uitbrengen. Wordt men overboden dan is het dus mogelijk om weer een bod uit te brengen. Dit mag een koper zo vaak doen als hij of zij wil. 

 

Lees ook de volledige serie:

  1. Verdienmodel
  2. Hoe wordt de vraagprijs bepaald?
  3. Online biedplatform
  4. Ons Verhaal
  5. Woningmarketing
  6. Bezichtigen

 

Wil jij je woning verkopen via de voordeligste makelaar? Wij gaan graag voor je aan de slag. We zijn telefonisch te bereiken op 085-0471476. 

Wil je gebeld worden op een moment dat het jou uitkomt?
Vrijblijvend informatief telefoon gesprek