Het verkopen van je huis is een van de belangrijkste beslissingen die je maakt. Je moet er dan zeker van zijn dat je samenwerkt met een makelaar die jouw belangen behartigt en betrouwbaar en transparant is. Maar hoe weet je of je een makelaar daadwerkelijk kunt vertrouwen? Er zijn veel integere makelaars die er alles aan doen om de beste prijs te realiseren voor verkopers, maar toch is de markt niet altijd even eerlijk. Daarom zijn wij er: de Gratis Makelaar. Sinds 2017 willen wij een verandering op de huizenmarkt teweegbrengen door eerlijk en transparant te handelen. Ga je je huis verkopen? In dit artikel leggen we alles uit over onze werkwijze en de voordelen.

Gratis makelaar voor het verkopen van je huis

Wij geloven dat de huizenmarkt toe is aan verandering, omdat niet iedereen altijd eerlijk of rechtvaardig handelt. Het (ver)kopen van een huis heeft namelijk te maken met vertrouwen en is een belangrijke stap waar je goed over nadenkt. Wij handelen daarom eerlijk en transparant tijdens het hele proces: van het zoeken naar je droomhuis, het verkopen van je woning, het biedingsproces, het online aanbieden van je huis en de bezichtigingen. En onze diensten bieden we daadwerkelijk gratis aan! Meer uitleg hierover vind je verderop in dit artikel. 

Veelvoorkomende problemen met makelaars

Vriendjespolitiek, het bewust opdrijven van de prijs of het werken met hoge courtages en excessieve bonussen. Het zijn veelgehoorde klachten die je vaak terugleest in het nieuws over makelaars. Uiteraard zijn de meeste makelaars eerlijk en betrouwbaar, maar toch horen we soms van consumenten dat ze een slechte ervaring hebben gehad bij het (ver)kopen van hun huis. Een veelvoorkomend probleem is dat een aankoopmakelaar bijvoorbeeld weet wat het hoogste bod is, waardoor ze een winnende bieding kunnen uitgebrengen. En daarmee worden andere consumenten gedupeerd en staan ze buitenspel. Om dit te voorkomen hanteren wij een aanpak waarin het onmogelijk is om onderling informatie uit te wisselen of prijsafspraken te maken. Wij vinden het juist belangrijk dat consumenten weer vertrouwen krijgen door het proces eerlijk te laten verlopen. Hierdoor houden alle partijen er een goed gevoel aan over.

Huis verkopen: hoe doen wij dat?

We bieden een gratis service aan iedereen die zijn huis wil verkopen. We zoeken kopers en helpen je huis een goede positie te geven op verschillende online platformen zoals Funda en social media. Dit geeft je meer mogelijkheden om snel een koper te vinden tegen een aantrekkelijke prijs, iets wat traditionele middelen vaak niet bereikt wordt. We werken met een open biedsysteem dat werkt voor alle betrokkenen. Potentiële kopers kunnen altijd alle biedingen inzien en een nieuw bod uitbrengen wanneer ze overboden zijn. Als koper weet je dus precies wat je moet bieden en voor de verkoper garanderen we de beste opbrengst.Ook het woning dossier maken wij compleet en bieden deze online aan via verschillende kanalen, zodat potentiële kopers echt goed geïnformeerd zijn. Uiteindelijk betaalt alleen de koper een vaste fee, waarover we altijd eerlijk en transparant zijn.

Welke stappen doorloop je bij ons?

Wil je je huis verkopen en zoek je een eerlijke en transparante makelaar? Bij de gratis makelaars verkopen we jouw huis in 9 heldere stappen. Deze hebben we hieronder uiteengezet:

Woningopname

Een professional met lokale marktkennis verzorgt de woningopname. Dit betekent dat we samen met jou alle ins en outs van je huis verkennen en dat we het type koper dat je zoekt in beeld brengen.

Advies vraagprijs

Je ontvangt een advies voor de vraagprijs van je woning. Uiteindelijk bepaal je deze zelf. Samen zorgen we ervoor dat de vraagprijs realistisch is, zodat je in een korte tijd je huis kunt verkopen tegen het allerbeste bod.

Woningmarkten

We presenteren je woning op Funda en het gratis biedplatform van De Gratis Makelaar. Ook maken we het heel eenvoudig om je woning te delen via social media. Dit zorgt ervoor dat je huis zichtbaar en toegankelijk is voor een groot aantal potentiële kopers. We werken de informatie tijdig bij en zorgen altijd voor meer exposure voor jou als verkoper.

Beeldmateriaal

Naast de professionele foto's die we van je woning maken, zorgen wij ook voor 2D- en 3D-plattegronden. Dit vergroot de vindbaarheid op Funda, waardoor meerdere kopers gaan bieden en je uiteindelijk de hoogst mogelijke prijs voor je woning krijgt.

Open huis

We werken met een standaard open huis, dat je zelf begeleidt. Eventueel kun je dit zelf ook doen. Wij vinden het belangrijk dat je hierin vrij bent en je huis op jouw eigen manier kunt verkopen.

Online bieden

Geïnteresseerden brengen een bod uit via ons platform. Dit is transparant en leidt tot de beste opbrengst en voorwaarden voor jou. Alle biedingen zijn inzichtelijk voor zowel de verkopende als kopende partij. Zowel voor het verkopen als het kopen van een huis zorgt dit voor de meest gunstige voorwaarden. 

Onderhandeling

Wij ronden de onderhandelingen af en vinden de beste deal voor je. Dit omvat het vinden van een potentiële koper, het overdragen van alle nodige documenten en het onderhandelen over een aantrekkelijke prijs. Ook de ontbindende voorwaarden zetten we helder op papier, zodat alle partijen weten waar ze aan toe zijn.

Overdracht

Wij informeren de notaris. De daadwerkelijke levering van de woning vindt daar plaats. Een rechtsgeldige koopovereenkomst wordt tussen alle betrokken partijen getekend en het huis wordt overgezet op de naam van de nieuwe eigenaar.

Grip op jouw verkoopproces

We blijven gedurende het hele proces in nauw contact met je. We zijn er om al je vragen te beantwoorden en geven goede raad als dat nodig is.

Verkoop van de woning

Met De Gratis Makelaar heb je volledige grip op het gehele proces en verkoop je zonder onnodige kosten. Om ons proces nog inzichtelijker te maken, geven we hieronder antwoord op een aantal veelgestelde en belangrijke vragen.

Wat is mijn huis waard en hoe zorgt De Gratis Makelaar voor het hoogste bod?

De Gratis Makelaar bepaalt de waarde van je woning door een taxateur met lokale marktkennis in te schakelen. De waarde van je huis wordt berekend aan de hand van een aantal criteria, zoals de ligging, vergelijkbare woningen in je omgeving en de staat van het huis (bv. achterstallig onderhoud en verborgen gebreken). Ook het aanpassen van een voorlopig energielabel in een definitief energielabel speelt hierin een rol. Uiteindelijk ben jij zelf doorslaggevend in het bepalen van de prijs. Ons unieke open bodsysteem zorgt voor transparantie en garandeert het beste bod op jouw huis.

Hoe snel kan ik mijn huis verkopen?

97% procent van alle huizen verkopen wij binnen een maand en 100% boven de vraagprijs! Is jouw huis niet binnen een maand verkocht? We brengen geen extra kosten in rekening en blijven je huis promoten via alle beschikbare kanalen.

Heeft de gratis makelaar ook aanbod voor kopers?

jazeker! Net als een gewone makelaar werken we voor beide kanten: de verkoper en koper. We bieden gratis woonadvies voor toekomstige kopers, zodat je je droomhuis snel kunt vinden door een winnend bod uit te brengen.

Hoe werkt jullie verdienmodel precies?

Wij vinden het belangrijk om aan alle betrokken partijen ons verdienmodel inzichtelijk te maken. Om het concreet te maken: De fee voor een woning van €300.000,- is €1.999 inclusief btw en loopt op tot maximaal €2.999,-. Deze fee is voor de verkoper en wordt onderdeel van de verkoopsom. Voordeel hiervan is dat het bedrag meegenomen kan worden in de hypotheek.

Hoe zit het met een courtage van andere makelaars?

De courtage kan per makelaar flink verschillen. Voor de meeste makelaars geldt dat je toch al gauw een paar duizend euro kwijt bent voor de werkzaamheden. Ons verdienmodel werkt anders. Wij bieden alle diensten gratis aan en verdienen pas geldt als we daadwerkelijk voor jou wat hebben opgeleverd: namelijk het verkopen van je huis.

Kan ik zelf mijn huis verkopen zonder makelaar?

Natuurlijk kan dat, maar het risico is dat je huis niet snel wordt verkocht. Daarnaast is ons verdienmodel er zo op ingericht dat je als verkoper niets betaalt. Daardoor heb je niet meer te maken met hoge kosten die je bij een andere makelaar wel hebt. 

Waarom leidt een online biedplatform tot hogere biedingen?

Het voordeel van je huis verkopen via ons online biedplatform, is dat potentiële kopers tot enkele dagen na het laatste Open Huis hun online bod kunnen uitbrengen. Worden ze overboden? Dan kunnen ze dit direct zien en eventueel weer een hoger bod uitbrengen. Hierdoor weet je zeker dat je uiteindelijk akkoord gaat met het hoogste bod. Ook voor de kopende partij heeft dit voordelen, want makelaars kunnen geen informatie meer uitwisselen en prijsafspraken maken.

Integriteit en transparantie bij huis verkopen

Bij De Gratis Makelaar hebben we een team van professionals dat samen een belangrijk doel dient: het (ver)kopen van je huis eerlijk laten verlopen, zodat mensen hier een goed gevoel aan over houden. Met onze werkwijze zijn alle stappen die we zetten transparant en ben je verzekerd van de beste voorwaarden, zowel als verkopende als kopende partij. Want de verkoop of aanschaf van je huis is een ingrijpende beslissing waarbij je wilt samenwerken met een partij die je kunt vertrouwen. Heb je het besluit genomen om je huis te verkopen of een huis te kopen? Met onze aanpak bespaar je duizenden euro's en werk je met de juiste verkoopmakelaar. Wij zorgen voor de beste uiteindelijke verkoopprijs. Meer weten? Lees alles over onze aanpak of laat je overtuigen door reviews op onze website. Je kunt ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te informeren naar onze werkwijze.