De Gratis Makelaar is de makelaar van NU. We maken gebruik van de modernste technologie om het verkoopproces zo efficïent en duidelijk mogelijk te laten verlopen. Persoonlijke begeleiding speelt hierin een belangrijke rol. Zo krijg je een vast contactpersoon die jou volledig begeleidt en adviseert. Je contactpersoon is direct bereikbaar via mail of telefoon.

Waarderapport   Ja, ik wil mijn huis verkopen  Direct chat contact


                         


Woningopname
Als start van onze dienst komt de taxateur bij jou thuis langs om je woning te bekijken. Op basis van de staat van je woning en de huidige markt geeft onze taxateur een realistisch vraagprijsadvies.

Vervolgens komt een professionele fotograaf bij je langs om foto’s van je woning te maken. Jij hoeft er alleen voor te zorgen dat jouw woning er netjes uitziet.
Hulp bij nodig? Zie hier de stylingtips.

Een bouwkundige meet je woning op en zorgt voor een woningplattegrond en een inmeetrapport volgens de NEN 2580-norm. De foto’s en plattegrond zetten we op onze website en op de 5 grootste woonplatforms, waaronder natuurlijk Funda. Zo kunnen potentiële kopers direct een goed beeld krijgen van jouw woning. De inzet van al deze middelen zorgt er ook voor dat je woning beter online wordt gevonden dan andere woningen. 

Verkooptekst
Jij kent jouw eigen woning en buurt het beste. Daarom vragen we je om zelf de verkooptekst te schrijven. Deze tekst kun je gemakkelijk aanleveren via jouw online woningdossier. Hier vind je ook een voorbeeldtekst. Hulp nodig? Laat je tekst schrijven door een professional. De kosten hiervoor bedragen € 90,- incl BTW.

Publicatie woonplatforms
Wij plaatsen jouw woning op het meest bekende woningplatform van Nederland : Funda, maar verzorgen daarnaast ook een vermelding op Huislijn, Pararius, Marktplaats en Jaap.

Social media is een belangrijk middel om jouw woning onder de aandacht te brengen. We leveren handige tools aan om jouw eigen netwerk in te zetten. Hiermee behaal je het maximale bereik onder woningzoekers voor jouw woning.

Verkoopbox
Iedereen moet weten dat jouw huis te koop staat. Daarom sturen we je per post het volgende mediapakket:

    •    Verkoopbord voor aan het raam
    •    2 Te koop posters
    •    2 Open huis posters
    •    Flyers voor het open huis
    •    Verkocht stickers
    •    Open huis stickers

Open huis
De verkoop van jouw woning start met het organiseren van een open huis. Deze voer je zelf uit. Hulp nodig? Wij hebben ervaren hostesses of zelfs plaatselijke makelaars die je graag helpen. Kosten hiervoor bedragen € 140,- incl. BTW voor twee open huizen.

Bieden en onderhandelen
Het bieden kan beginnen. Geïnteresseerden brengen online een bod uit op jouw woning. Dit bod is zichtbaar voor andere geïnteresseerden. Zo houden we het bieden transparant en geven we geïnteresseerden de mogelijkheid om hun bod nog een keer te herzien.

Bij elk bod ontvang je van ons een sms of e-mailbericht. Je bent dus meteen op de hoogte als er een nieuw bod wordt uitgebracht. Ook krijg je een link naar het overzicht van alle biedingen op jouw woning. 

Jij bepaalt uiteindelijk zelf aan wie je jouw woning gunt. In de praktijk zal dit vaak degene met het hoogste bod zijn, maar dit hoeft niet per se. Soms wordt er gekozen voor een partij welke meer zekerheid biedt of waar je gewoon een goed gevoel bij hebt.

Koopovereenkomst tekenen
Heb je een bieder geselecteerd? Dan nemen we namens jou contact op met de bieder om tot een definitieve koopovereenkomst te komen. Dat werkt heel simpel. Zowel jij als de koper ontvangen een mail met een link naar de koopakte. In een paar stappen leiden we je door het tekenproces. Je tekent de koopakte vervolgens digitaal. 

Definitieve overdracht bij de projectnotaris
Nu alleen nog naar de notaris. Ook daar spelen we graag een rol in. Wij informeren de notaris met betrekking tot de verkoop van jouw woning. De notaris draagt zorg voor het contact met jou en de koper. Ook regelt de notaris een soepele overdracht tijdens de definitieve ondertekening van de koopakte op het notariskantoor. Tot slot, alle eigendomsoverdrachten vinden plaats bij onze projectnoraris, de Nationale Notaris.

Addertje onder het gras?
Nee, natuurlijk niet. We zijn een profesionele organisatie, aangesloten bij één van de grootste brancheverenigingen voor makelaars VBO. We doen het alleen net even anders dan anderen. En dat scheelt jou veel geld! Wil je meer weten over hoe wij ons geld verdienen? Kijk dan even hier.

Overtuigd?
Dan kunnen we aan de slag! Bij De Gratis Makelaar wordt je woning optimaal gepresenteerd en weet je zeker dat je door ons unieke biedingssysteem het maximale uit de markt haalt. De Gratis Makelaar staat voor innovatief en transparant handelen. En dat voelt goed!

Waarderapport   Ja, ik wil mijn huis verkopen Neem contact met mij op