PERSBERICHT 23 maart 2020

1e makelaar van Nederland maakt professioneel verkoopproces 100% online

De Gratis Makelaar in Rotterdam, bekend van het online bieden, maakt het professionele verkoopproces van een woning 100% online. “We zijn al vergaand gedigitaliseerd zonder de persoonlijke begeleiding van verkopers en kopers uit het oog te verliezen. Zo kunnen geïnteresseerden al ruim 1,5 jaar alle relevante woningstukken inzien en downloaden vanuit het Online Woningdossier dat bij iedere woning wordt gepubliceerd. Wil je een bod uitbrengen op een woning, dan doet men dat al sinds de start in 2017 via ons online en transparante biedplatform. Heb je de woning gegund gekregen? Ook hiervoor hoeft niemand naar kantoor; zelfs het tekenen van de koopovereenkomst doen we al 2 jaar volledig digitaal”, aldus mede-eigenaar Kees Asscheman.

“We hebben nu de mogelijkheid toegevoegd om een woning virtueel (3D) te bezichtigen. Heb je een woning op het oog maar wil of kun je de woning niet bezichtigen? Dan kun je dat dus virtueel doen. De techniek is zo compleet die we inzetten dat je een woning letterlijk en figuurlijk binnenste buiten kunt keren. Nog dit jaar gaan we in samenwerking met de Rabobank het mogelijk te maken om direct in de virtuele bezichtiging in live contact te treden met een financieel adviseur van de Rabobank. De adviseur kan je op dat moment vertellen wat de diverse financieringsmogelijkheden zijn”. Deze 3D rondleiding maken we nu beschikbaar voor iedere verkoper als onderdeel van onze gratis verkoopservice.

Gebaseerd op de reeds beschikbare kenmerken van de woning, denk hierbij bijvoorbeeld aan bouwtype, isolatiewaarden, dubbelglas of type verwarming, is het in de nabije toekomst tevens mogelijk om ook direct duurzaamheidsadvies te krijgen. De financieel adviseurs van de Rabobank zijn allen opgeleid en getraind om de financieringsmogelijkheden van duurzaamheidsmaatregelen die in en aan een woning aangebracht kunnen worden te bespreken. “Stel dat wij deze expertise direct kunnen integreren binnen de virtuele bezichtiging. Hoe mooi zou dat zijn?” aldus Steven Oosterhoff, salesmanager Wonen bij Rabobank.

De Gratis Makelaar benadrukt dat ‘echte’ bezichtigingen gewoon mogelijk blijven. Het is dus in dat opzicht iets extra’s dat we toevoegen aan onze dienstverlening, hoewel de technologie zo goed is dat je echt een uitstekend beeld krijgt van de woning. Zo kun je er (met of zonder 3D bril) doorheen wandelen, zie je alle dwarsdoorsneden en kun je zelfs direct de maten opnemen van een wand waartegen een beoogde kast zou moeten komen te staan.

Bekijk hoe virtueel bezichtigen er uit ziet! Virtueel bezichtigen 

 

 

 

PERSBERICHT 12 maart 2020

Makelaar biedt virtueel bezichtigingen en online bieden aan vanwege Coronavirus

De Gratis Makelaar, bekend van het online bieden, speelt met virtueel bezichtigen in op het Coronavirus.

“We zijn al verregaand gedigitaliseerd en dat blijkt nu in geval van een dergelijke calamiteit als het rondwarende coronavirus een uitkomst. Zo kunnen geïnteresseerden al ruim 1,5 jaar alle relevante woningstukken inzien en downloaden vanuit het Online Woningdossier dat bij iedere woning wordt gepubliceerd. Wil je een bod uitbrengen op een woning, dan doet men dat al sinds de start in 2017 via ons Online en transparante biedplatform. Heb je de woning gegund gekregen? Ook hiervoor hoeft niemand naar kantoor. Zelfs het tekenen van de koopovereenkomst doen we al 2 jaar volledig digitaal”, aldus mede-eigenaar Kees Asscheman.

Virtueel bezichtigen

“We hebben daar nu de mogelijkheid aan toegevoegd om een woning virtueel te bezichtigen. Heb je een woning op het oog maar wil je vanwege het coronavirus liever niet bezichtigen? Dan kun je dat dus online en virtueel doen. De techniek is zo compleet die we inzetten dat je een woning letterlijk en figuurlijk binnenste buiten kunt keren. Nog dit jaar wordt het zelfs mogelijk om direct in de virtuele bezichtiging in live contact te treden met een financieel adviseur die je tevens alles kan vertellen over je financieringsmogelijkheden en zelfs welke mogelijkheden er zijn om de woning verder te verduurzamen”.

De Gratis Makelaar benadrukt dat ‘echte’ bezichtigingen vooralsnog gewoon mogelijk blijven. Vanzelfsprekend volgen wij ook de aankondigingen van het RIVM en achtten het van belang tegemoet te komen aan de wensen van verkopers en kopers. Om die reden voegen we deze mogelijkheid toe aan onze dienstverlening.

Overigens zien we tot op heden dat de gewone bezichtigingen geen teruggang vertoont in het aantal mensen dat gemiddeld op een woning afkomt. In februari waren dat er gemiddeld 30, zo’n 10 meer dan in januari het geval was.

Bekijk hoe virtueel bezichtigen er uit ziet! Virtueel bezichtigen